Peynirli Pirzola Kızartması Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Pirzola Kızartması TarifiPeynirli Pirzola Kızartması Tarifi Malzemesi: 4 ince dana pirzolası 1 çorba kaşığı zeytinyağı Karabiber Ayrıca: 2 çorba kaşığı sıvı yağ Biraz tatlı kırmızı biber Tuz 125 gr peynir Hazırlanışı: Pirzolaları iyice yıkayın ve kurulayın Bir tokmakla etleri iyice dövün Pirzoloları yağladıktan sonra her iki yanını da iyice baharatlayın İyice kızdırılmış yağda pirzolaların iki yanını da kızartın Kızartma işlemi bittikten sonra pirzolaların üzerine tatlı süs biberi ve tuz ekin Peyniri dilimler halinde kestikten sonra ikiye bölün Kızarmış pirzolaların üzerine oturtun Pirzoloları yeniden tavaya koyarak üzerine bir kapak örtün ve peynir hafifçe eriyene kadar yeniden kızartın Pirzolaları servis yapmak için koyduğunuz kabın önceden ısıtılmış olması gerekir Yanında patates salatası, ya da karnabahar verebilirsiniz Not: Pirzololan pane de yapabilirsiniz İlk önce eti una batırın Etin nemli yüzeyi un sayesinde kuru bir hale gelecektir Daha sonra batıracağınız çırpılmış yumurtayı da daha iyi emecektir Pirzolaları en son olarak galeta ununa bulayıp kızartın |
|