Kadin Budu Köfte Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadin Budu Köfte TarifiKADIN BUDU KÖFTE Malzeme: Yarım kg ince çekilmiş yağsız kıyma, 1 çay bardağı pirinç, 1 adet soğan, 2 fincan un, 4 yumurta, tuz, karabiber, 1 demet maydanoz, 2 çay bardağı sıvıyağ, Tarif: Soğanı rendeleyin Kıymanın yarısını bir tavaya konarak soğan ile birlikte kavurun İnce kıyılmış yarım demet maydanoz, 5 dakika haşlanıp suyu süzülmüş pirinç, bir yumurtanın sarısı, tuz ve biber ekleyerek 10 dakika kadar iyice yoğurun Hazırladığınız harçtan yassı veya oval biçimde köfteler yapın Yumurtaları derince bir kapta iyice çırpın Köfteleri önce una daha sonra da çırpılan yumurtalara bulayıp kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızartın Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağlarını alın ve sıcak olarak servis yapın |
Kadin Budu Köfte Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadin Budu Köfte TarifiKadın Budu Köfte Tarifi Malzemeler ■Yarım kilogram kıyma ■1 adet kuru soğan ■1 kahve fincanı pirinç ■3 adet yumurta ■1 su bardağı su ■Tuz ■1 yemek kaşığı margarin ■Karabiber Yapılışı Margarin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur Sonra tencereye su ilave edilir Kaynayınca ayıklanmış pirinç eklenir Pirinçlerin lapa durumuna gelmesi beklenir Ateşten indirilip soğutulur Diğer tarafta kıymanın 3'te ikisi teflon tavaya konup kuvvetli ateşte suyunu salıp yeniden çekinceye kadar karıştırılarak kavrulur Soğumaya bırakılır Soğanlı kıymayla çüğ kıyma karıştırılır Karabiber, 1 yumurta, tuz ve lapa eklenir 5 dakika yoğurulur Sonra bu karışımdan yumurta iriliğinde parçalar alınıp ortaları bastırılarak köfteler oluşturulur 2 yumurta, bir kasede çırpılır Köfteler yumurtaya batırılarak kızgın yağdaki tavada kızartılır Sıcak servis yapılır |
Kadin Budu Köfte Tarifi |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadin Budu Köfte Tarifiemeğine sağlık yumurtaya battıktan sonra galeta ununa bulanırsa yağı çekmez |
|