Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
budu, hint, kuzu, tarifi, usulü

Hint Usulü Kuzu Budu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hint Usulü Kuzu Budu Tarifi



Hint Usulü Kuzu Budu Tarifi

3,5 kg'lık bir kuzu budu (yağları ayıklanmış)
12 diş sarımsak (kabukları soyulmuş)
1 limonun kabuğu (ince soyulmuş)
5 çorba kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı kimyon
8 karanfil
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1+1/2 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı tuz
150 gr (1 su bardağı) badem (zarları soyulmuş)
4 çorba kaşığı toz şeker
250 gr (1+1/4 su bardağı) yoğurt
1 çay kaşığı safran (2 çorba kaşığı kaynar suyla karıştırılmış)

Kuzu budunun her yanını çatalla delip keskin bir bıçakla birkaç derin yarık yaptıktan sonra, rosto tepsisine yerleştirerek bir kenara bırakınız
Sarmısak, limon kabuğu, limon suyu, kimyon, karanfil, zerdeçal, acı kırmızıbiber ve tuzu elektrikli harman makinasına (blender) koyup en hızlıda çalıştırarak püre yapınız Kavanozdan püreyi sıyırıp, etin her yanına sürerek bir saat bekletiniz
Bu arada badem, 2 çorba kaşığı şeker ve yoğurdun yarısını elektrikli harmanlama makinasına (blender) koyup kalın bir püre elde ediniz
Püreyi küçük bir kaseye boşaltıp kalan yoğurdu ekleyiniz Püreyi ete, baharatlı tabakanın üstüne sürüp, tepsinin üstünü kapayarak 48 saat buzdolabında bırakınız Önce fırıılınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız
Tepsiyi buzdolabından alıp etin oda sıcaklığına gelmesini bekleyiniz Geri kalan 2 çorba kaşığı şekeri etin üstüne serpiniz
Eti fırında üstü açık olarak 20 dakika pişirdikten sonra, fırını orta sıcaklığa (180°C) getirerek 1 saat daha pişiriniz Fırının sıcaklığını ılığa (170°C) getirip etin üstünü örtünüz ve ara sıra üstüne kaşıkla suyundan dökerek 4 saat daha pişiriniz
Tepsiyi fırından alıp, büyük bir kaşık ve çatalla eti kaldırarak bir alüminyum kağıda sararak tekrar fırına sürünüz
Madeni bir kaşıkla tepsideki suyun üstünde biriken yağları alıp, kalan suya safranlı suyu ekleyiniz Sıvıyı bir tencereye boşaltıp harlı ateşe oturtarak 15-20 dakika, su yarı yarıya azalana kadar, kaynatınız
Eti fırından alıp, alüminyum kağıttan çıkararak ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz Sosunu üstüne döküp hemen servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.