Beğendili Patlıcan Kebabı Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beğendili Patlıcan Kebabı TarifiBeğendili Patlıcan Kebabı Tarifi Malzemeler 500 gr Tophane Patlıcanı (yuvarlak), 500 gr Kemer Patlıcanı (közlenmiş) 3 baş kuru soğan, 3 diş sarmısak, 75 gr Tereyağı 500 gr iri kıyma, 3 ad domates rendesi, 1 tepeleme kaşık salça, Kızartmak için sıvıyağ, Beşamel sos malzemesi; Biraz sıvıyağ, 2 yemek kaşığı un, 1 su bardağı süt, Yeteri kadar tuz, Yapılışı Yuvarlak tophane patlıcanlarını daire şklinde doğrayıp tuzlu suya atıp bekletin Kemer patlıcanları közleyip kabuğunu soyup ezin Beşamel sosu hazırlayıp ezilmiş patlıcanları içine katın Kıymayı soğan ve sarmısakla kavurup tuzunu ve baharatını katıp tatlandırın Isıya dayanıklı kaba yağda her iki yüzünü kızattığınız patlıcanları dizip üzerine önce kıymalı harçtan ardından beşamel sos koyup önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar ızgarada tutup sıcak olarak, yanında pilav ve cacıkla servis edin |
|