Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beğendili, kebabı, patlıcan, tarifi

Beğendili Patlıcan Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beğendili Patlıcan Kebabı Tarifi



Beğendili Patlıcan Kebabı Tarifi

Malzemeler
500 gr Tophane Patlıcanı (yuvarlak),
500 gr Kemer Patlıcanı (közlenmiş)
3 baş kuru soğan, 3 diş sarmısak, 75 gr Tereyağı
500 gr iri kıyma,
3 ad domates rendesi, 1 tepeleme kaşık salça,
Kızartmak için sıvıyağ,
Beşamel sos malzemesi;
Biraz sıvıyağ, 2 yemek kaşığı un,
1 su bardağı süt,
Yeteri kadar tuz,



Yapılışı
Yuvarlak tophane patlıcanlarını daire şklinde doğrayıp tuzlu suya atıp bekletin Kemer patlıcanları közleyip kabuğunu soyup ezin Beşamel sosu hazırlayıp ezilmiş patlıcanları içine katın Kıymayı soğan ve sarmısakla kavurup tuzunu ve baharatını katıp tatlandırın Isıya dayanıklı kaba yağda her iki yüzünü kızattığınız patlıcanları dizip üzerine önce kıymalı harçtan ardından beşamel sos koyup önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar ızgarada tutup sıcak olarak, yanında pilav ve cacıkla servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.