![]() |
Şişte Mantarlı Pastırma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şişte Mantarlı Pastırma TarifiŞişte Mantarlı Pastırma Tarifi 20 dilim pastırma (çemeni ayıklanmış) 150 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı 1 orta boy soğan (kabaca doğranmış) 250 gr mantar (silinip, temizlenmiş ve kabaca doğranmış) 1 kahve kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı limon suyu 60 gr (1 su bardağı) taze ekmek içi (1/4 su bardağı tavuk suyunda ıslatılmış) 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Büyük bir tencereye 8 çorba kaşığı yağ koyup, ağır ateşte eritiniz ![]() Yağ kızınca, soğan ve mantarları koyup, arasıra karıştırarak 5 dakika, mantarlar yumuşayana kadaj pişiriniz ![]() ![]() Önce, ızıgaranızı iyice kızdırınız ![]() Delikli bir kepçeyle, soğan ve mantarları tencereden büyük bir kaseye aktarıp biber, limon suyu, ekmek içi karışımı ve maydanozu katınız ![]() ![]() Pastırmaları tezgaha düzgün şekilde yayıp her birinin üstüne hazırladığınız harçtan bir tatlı kaşığı koyunuz ![]() ![]() Şişleri ızıgara teline diziniz ![]() ![]() ![]() Şişleri ızgaradan alıp, ruloları şişlerden çıkararak, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirdikten sonra, servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|