![]() |
Tavuk Suflesi Tarif |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Suflesi Tarif45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı 250-300 gr tavuk eti (haşlanmış ve çok ince kıyılmış) 1 su bardağı soğuk beşamel sos 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 4 yumurtanın sarısı 5 yumurtanın akı Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip, ısıtınız ![]() 5 su bardağı su alan bir sufle kalıbını 1 çorba kaşığı tereyağla yağlayınız ![]() ![]() ![]() Orta boy bir tencerede tavuk etlerini beşamel sosla karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurta aklarını bir kaseye koyup, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz ![]() ![]() Tenceredeki karışımı yağladığınız sufle kalıbına boşaltıp, kalıbı fırının orta katına sürerek 30 dakika, sufle iyice kabarıp üstü hafif kahverengi olana kadar pişiriniz ![]() Sufle kalıbını fırından alıp, servis ediniz ![]() Not: Tavuk suflesi, kalmış tavuk parçalarının değerlendirildiği lezzetli bir yemektir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|