![]() |
Fransız Usulü Tavuk Suyu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Usulü Tavuk Suyu Tarifi1,5 -2 kg'lık 1 tavuğun (pişmiş yada çiğ) kemikleri ve sakatatı (karaciğeri dışında) 1 havuç (kazınıp, dilimlenmiş) 2 çorba kaşığı kereviz rendesi 1 soğan (kabuğu soyulup, 2 karanfil batırılmış) 1/2 limonun kabuğu 1 tatlı kaşığı tuz 10 tane-karabiber 7,5 su bardağı su Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Tavuk kemiklerini ve sakatatını büyük bir tencereye koyup havuç, kereviz rendesi, soğan, baharat torbası, limon kabuğu, tuz, tane-karabiber ve suyu ekleyiniz ![]() Tencereyi harlı ateşe oturtup kaynatınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, suyu bir kaseye süzünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Birçok çorbanın ve sosun temelini oluşturan tavuk suyu, çeşitli yemeklerde kullanılır ![]() |
![]() |
![]() |
|