![]() |
Mantarlı Dana Yahnisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Dana Yahnisi TarifiMantarlı Dana Yahnisi Tarifi 600 gr ![]() 2 çorba kaşığı un 3 baş soğan (mümkünse iri ve beyaz) 3 çorba kaşığı katıyağ 100 gr ![]() 1 kahve fincanı limon suyu 1 su bardağı et suyu 2 çorba kaşığı domates salçası 1/2 çay kaşığı hindistancevizi rendesi 1 kahve fincanı süt 1 çay bardağı yoğurt Yeterince tuz, karabiber Eti, 1 ![]() ![]() Yağını, sinirlerini alıp, et parçalarını una bulayınız ![]() ![]() Soğanları bütün olarak halka halka doğrayıp yağda karıştırarak nar gibi kızartınız ![]() İçine una buladığınız et parçalarını atıp bir süre tahta kaşıkla karıştırarak kavurunuz ![]() Mantarları üçe dörde bölüp ekleyiniz ![]() ![]() Sütü, yoğurdu, et suyunu katıp etler yumuşayıncaya kadar orta hararetli ateşte pişiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|