Arpacık Soğanlı Soslu Ve Patlıcan Beğendili Kuzu Konfit Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arpacık Soğanlı Soslu Ve Patlıcan Beğendili Kuzu Konfit TarifiArpacık Soğanlı Soslu Ve Patlıcan Beğendili Kuzu Konfit Tarifi Malzeme: 500 gr patlıcan 200 ml süt 500 gr kemikli kuzu kol 50 gr arpacık soğan 20 gr un kekik biberiye zeytinyağı tuz karabiber Hazırlanışı: Patlıcanları ocakta közleyin Közlenmiş patlıcanları kabuklarını soyup sote edin, un ilave edin biraz kavurduktan sonra süt ekleyip tatlandırın ve ocaktan alın Zeytinyağı, kekik ve biberiyeli marinelişmiş kuzu kolu fırında yaklaşık 45 dakika pişirin Diğer taraftan arpaçık soğanları kaynamaya bırakın kaynayan soğanları bir süre sonra ocaktan alın Fırındın çıkmış olan kuzu kolu jülyen şeklinde doğrayın Patlıcan beğendi, kuzu kol ve apracık sosla birlikte servis edin Not: Kuzu kolu pişirirken defne yaprağı, sarımsak, kekik ve biberiye koyarsanız daha lezzetli olur |
|