Kuzu Omzu Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Omzu TarifiKuzu Omzu Tarifi 800 gr kemikli kuzu omzu bir tutam siyah çay 40 gr kuru üzüm 40 gr soyulmuş badem 1 soğan 1/2 çay kaşığı zencefil tozu 1/2 çay kaşığı toz tarçın 1/2 çay kaşığı safran tozu 1 bardak su 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı tuz biber Soğanları ince dilim halide doğrayın, zeytinyağında kavurun Üzerine 1 bardak su koyun ve bütün baharatları, kemikli iri parçalanmış kuzu etini, çayı ve tuzu ekleyerek pişirin, sonlara doğru kuru üzümü ekleyin ve pişirmeye devam edin Bu arada bademleri ayrı bir kapta yağsız kavurun Uygun büyüklükte bir servis kabı alın, eti kaba dizin, üzerine kendi sosunu dökün ve kavrulmuş bademleri serpişitirin Sıcak olarak servis yapın |
|