Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
paça, tarifi, yahnisi

Paça Yahnisi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paça Yahnisi Tarifi



Paça Yahnisi Tarifi

5 kişilik Malzemeler
300 gr nohut (15 su bardağı)
10 keçi paçası
100 gr mısırözü yağı
300 gr soğan (ince kıyılmış, 3 orta boy)
Tuz
1 adet ekmek (dilimlenip kızartılmış)

Yapılışı
Nohutları ayıklayıp, bir gece öncesinden soğuk suda ıslatarak şişmeye bırakın Ertesi sabah nohutları tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp kabuklarını soyun ve bekletin
Paçaları kazıyarak temizleyip, bol su ile yıkayın Bir tencereye koyup üzerlerini aşacak kadar su içinde ateşe oturtun Etleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Tencereyi ateşten indirip, suyunu tülbentten temiz bir kaba süzdürün
Mısırözü yağında soğanları pembeleşinceye kadar kavurun Temiz bir tencereye haşlanmış nohutları, paçaları ve soğanları koyup, pişme suyunu ekleyin Tencereyi kısık ateşe oturtup yahniyi yaklaşık 45 dakika pişirin
Pişen yahniyi ateşten alın Konulacağı sahanın dibine kızartılmış ekmek dilimlerini döşeyin Paçanın etlerini kemiklerinden sıyırıp ekmeklerin üzerine dizin Tencerede kalan nohutu ve suyunu sahana boşaltın Yeniden kısık ateşe koyup, 5 dakika daha pişirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.