![]() |
Bamyalı Fenerbalığı Yahnisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bamyalı Fenerbalığı Yahnisi TarifiBamyalı Fenerbalığı Yahnisi 3 çorba kaşığı zeytinyağı 250 g bamya (ayıklanıp, iri olanları yaklaşık 2,5 cm boyunda kesilmiş) 1 iri soğan (iri doğranmış) 125 g kereviz (kabukları soyulup, çok ince doğranmış) 1 iri diş sarmısak (ince kıyılmış) 1 iri taze soğan (ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 tatlı kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş) 1/2 tatlı kaşığı kimyon 4 su bardağı balık suyu 2 dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, iri doğranmış) 500 g yeşil domates (dilimlenmiş) 6 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 8 damla acıbiber sosu 1,5 kg fenerbalığı filetosu (kuşbaşı doğranmış) Büyük bir tencereye zeytinyağının 1 çorba kaşığını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Ateşi kısıp, kalan zeytinyağı, soğanlar ve kerevizleri katarak, tencerenin kapağını kapatın ve soğanlar saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Maydanozlar, acıbiber sosu ve balık parçalarını ekleyip, karıştırdıktan sonra, tencerenin kapağını kapatarak, yahniyi 5 dakika daha pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|