![]() |
Akdeniz Usulü Balık Yahnisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akdeniz Usulü Balık Yahnisi TarifiAkdeniz Usulü Balık Yahnisi 2 pırasa (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, beyaz ve yeşil bölümleri ayrı ayrı doğranmış) 12 tane karabiber 1/4 tatlı kaşığı kekik 1/4 tatlı kaşığı biberiye 1 defne yaprağı 1 kg beyaz etli balık 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) bir tutam safran 500 g patates (kabukları soyulup, irice parçalar halinde doğranmış) 750 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış) Büyük bir tencereye 4 su bardağı su koyup, pırasaların yeşil bölümleri, tane karabiberler, kekik, biberiye ve defne yaprağını ekleyin ![]() ![]() ![]() Tencereyi tekrar orta ateşe oturtun ![]() ![]() ![]() Kâsedeki balıklı karışımı suyuyla birlikte ekleyip, yaklaşık 3 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|