Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
büryan, tarifi, yufkalı

Yufkalı Büryan Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Büryan Tarifi



Yufkalı Büryan Tarifi

Malzemeler :
  • Hamuru için:
    2 su b un
    1 yumurta
    1 çay b süt
    2 çorba k sıvıyağ
    Tuz Ara katlar için:
    Tereyağı Pilavı için :
    2 su b pirinç
    1 soğan
    1 haşlanmış tavuk göğsü
    1 su b file badem
    Sıvıyağ
    Tuz, karabiber
Hazırlanışı :
Yufkası için karıştırma kabına unu alın Ortasını açarak içine yumurtayı, sütü ve sıvıyağı alın Tuzu da kenarlarına serperek ortadan itibaren hamuru yoğurun Hamuru 8 bezeye ayırıp tepsi büyüklüğünde açın

Diğer tarafta soğanları doğrayarak sıvıyağda kavurun Daha sonra üzerine pirinci de ekleyerek kavurun Kavrulunca suyunu ve et suyunu vererek tuzunu ayarladıktan sonra kapağı kapalı pişmeye bırakın Pişen pilava tereyağında kavurduğunuz bademleri de ilave ederek karıştırın

Yuvarlak fırın tepsisini yağlayıp hamurun 4 tanesini tepsisine altına aralarına tereyağı serperek yayın Üzerine pilavı yayın En son haşlanmış tavuk göğsünü de serperek diğer 4 hamuru da aralarını yağlayarak üzerine kapatın Üstünü yağlayıp 190 derecelik fırında pişmeye bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.