![]() |
Fasulyeli Kalamar Yahnisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fasulyeli Kalamar Yahnisi TarifiFasulyeli Kalamar Yahnisi 180 g barbunya fasulyesi (bir gece suda bekletilip, süzdürülmüş) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 küçük soğan (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 250 g mantar (yıkanıp kurulandıktan sonra, irileri 4'e, orta boyları 2'ye kesilmiş; küçükleri bütün bırakılmış) 750 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, ince kıyılmış) 350 g kalamar (ayıklanmış) 175 g taze fasulye (kılçıkları ayıklanmış) 1/4 tatlı kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Bir tencereye 3/4 litre (3 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu kaynatın ![]() ![]() Ayçiçek yağını bir tencereye koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada kalamarları 5 cm uzunluğunda, 0,5 cm eninde şeritler halinde, dokunaçlarını da 5 cm uzunluğunda parçalar halinde kesin ![]() Kalamar şeritleri ve dokunaç parçalarını tencereye ekleyip, karışımı fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin ![]() Bu arada başka bir tencereye 4 su bardağı su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|