![]() |
Pirinçli Balık Yahnisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pirinçli Balık Yahnisi TarifiPirinçli Balık Yahnisi 4 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 1 iri soğan (ince doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı un 1 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, küçük parçalar halinde doğranmış) 600 g beyaz etli balık 100 g pirinç 3 dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şeritler halinde kesilmiş) 1 kereviz sapı (verevine ince doğranmış) 750 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz 30 g jambon (ince şeritler halinde kesilmiş; isteğe bağlı) Bir tencereye ayçiçek yağının 2 çorba kaşığını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Tencereye sarımsakları koyup, karıştırdıktan sonra, 1 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Bu arada küçük bir tencereye 1/4 litre (1 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Kalan ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|