Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, dil, ispanaklı, mantarlı, tarifi

İspanaklı Mantarlı Dil Balığı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Mantarlı Dil Balığı Tarifi



Ispanaklı Mantarlı Dil Balığı

500 g iri dil balığı filetosu (derileri alınmış)
350 g mantar (yıkanıp kurulandıktan sonra, dilimlenmiş)
1 limonun suyu
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
500 g ıspanak (yıkanıp, ayıklanmış)
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 soğan (ince doğranmış)
bir tutam hintcevizi rendesi
1/4 tatlı kaşığı tuz

Mantarlar, limon suyu ve karabiberin yarısını bir pencereye koyup, mantarların üstlerini örtecek kadar su ekledikten sonra, tencereyi orta ateşe oturtun ve karışımı bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, mantarları iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın Ispanakları süzdürmeden (yapraklarından su damlar halde) bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtun ve kapağını kapatarak, ıspanakları iyice yumuşayıncaya kadar (2 - 3 dakika) kendi buharlarında pişirin Tencereyi ateşten alıp, ıspanakları bir süzgeçte süzdükten sonra, kabaca doğrayarak, bir kenara, bırakın
Kalın dipli bir tavaya ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca soğanları koyup, ara sıra karıştırarak, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin Mantarları ve doğranmış ıspanakları ekleyip, karıştırdıktan sonra, 2 dakika pişirin Hintcevizi rendesi, tuz ve kalan karabiberi serpip, tavayı ateşten alarak, karışımı ateşe dayanıklı bir cam (ya da seramik) kaba aktarın
Fırınınızın ızgarasını ısıtın Balık filetolarını soğuk su altında çalkalayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın Her balık filetosunu iki ucundan alta katlayıp, ateşe dayanıklı kaptaki sebzelerin üstüne yerleştirin Kalan çiçekyağını fırçayla filetoların üstüne sürüp, kabı fırın ızgarasının altına yerleştirerek, filetoları saydamlıklarını yitirinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin Kabı fırından alıp, ıspanaklı - mantarlı dilbalığını kabında servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.