Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, kuzu, tarifi

Bademli Kuzu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Kuzu Tarifi



Bademli Kuzu Tarifi

Yarım kg kuzu kuşbaşı
2 çorba kaşığı badem
1 adet kuru soğan
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

İç bademler sıcak suya batırılır, 3 dakika sonra alınır, ince kabukları çekerek çıkartılır Tencereye yağ konur, badem eklenir ve pembeleştirilir Üzerine yarım daire şeklinde doğranmış soğan katılır ve şeffaflaşana kadar kavrulur Et eklenir, suyunu bırakıp çekince rendelenmiş domates ve baharatlar katılır Kapak kapatılır, kısık ateşte yarım saat kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.