Sofra Kebabı Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofra Kebabı TarifiSofra Kebabı Tarifi Malzeme: 120 gram şişlik et 100 gram süzme yoğurt 2 adet domates 1 adet kebap pidesi 50 gram Teremyağ Kırmızı toz biber Pideleri küp küp doğrayıp tereyağıyla kızartın Domatesle et suyunu kaynatarak sos yapın Terbiye yapılmış şişleri ve köfteleri ızgarada kızartın Pişen etleri bir tabağa alın Başka bir tabağın ortasına süzme yoğurttan bir kaşık koyup üzerine pideleri yerleştirin Domates sosun birazını üzerine dökün ve etleri üzerine dizin Kalan yoğurdu ve sosu üzerine dökün Artan Teremyağı tavada kızdırın Kırmızı toz biber ilave edin ve etlerin üzerine dökün Üzerini nane ile süsledikten sonra sıcak olarak servis yapın |
|