![]() |
Balık Termıdor Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Termıdor TarifiBalık Termıdor Tarifi 1500 gr beyaz etli balık (haşlanmış) 1/2 su bardağı balık suyu 2 küçük arpacık soğanı (ince doğranmış) 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 tatlı kaşığı zeytinyağı 150 gr (3/4 su bardağı) Beşamel sos 125 gr (1/2 su bardağı) krema 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı hardal 60 gr (1/2 su bardağı) kaşar peyniri rendesi Balık etlerini ayıklayıp 2,5 cm'lik parçalar halinde kesiniz ![]() Küçük bir tencerede balık suyu, soğan ve maydanozu karıştırıp orta ateşte kaynatınız ![]() ![]() Büyük bir tavada tereyağı ve zeytinyağı birlikte eritiniz ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, bir delikli kepçeyle balıkları çıkararak bir kenarda sıcak tutunuz ![]() Küçük tenceredeki karışımı tavaya süzünüz ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp balık etlerini ekleyerek sosa iyice bulayınız ![]() Izgaranızı orta sıcaklıkta kızdırınız ![]() Balık etlerinden ve sostan kaşıkla alıp cam kabın içine döşeyiniz ![]() ![]() ![]() Izgaradan çıkarıp servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|