Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebap, patlicanli, sarimsakli, tarifi

Patlicanli Sarimsakli Kebap Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlicanli Sarimsakli Kebap Tarifi



PATLICANLI SARIMSAKLI KEBAP

750 gram kuşbaşı et
10 adet patlıcan
6 diş sarmısak
4 adet domates
4 adet sivri biber
4 adet soğan
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Yarım bardak ayçiçek yağı

Kuşbaşı etleri tencereye koyup yağda kavurun Soğanları da iri iri doğrayıp ete katın ve kavurmaya devam edin (20 dakika) Sivri biberleri ve sarımsakları da doğradıktan sonra domatesleri de soyup doğrayın ve ete katın Ağzını sıkı kapatın Hafif ateşte 1,5 saat pişirin Patlıcanları soyup iri iri doğrayın Etin suyundan biraz alarak ayrı kapta ağzını kapatıp hiç karıştırmadan pişirin ve bir tepsiye alın Eti de ortasına döküp fırına verin 25 dakika kadar pişirin Yanında pilav ve koyu bir cacıkla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.