Patlicanli Sarimsakli Kebap Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlicanli Sarimsakli Kebap TarifiPATLICANLI SARIMSAKLI KEBAP 750 gram kuşbaşı et 10 adet patlıcan 6 diş sarmısak 4 adet domates 4 adet sivri biber 4 adet soğan Tuz Karabiber Maydanoz Yarım bardak ayçiçek yağı Kuşbaşı etleri tencereye koyup yağda kavurun Soğanları da iri iri doğrayıp ete katın ve kavurmaya devam edin (20 dakika) Sivri biberleri ve sarımsakları da doğradıktan sonra domatesleri de soyup doğrayın ve ete katın Ağzını sıkı kapatın Hafif ateşte 1,5 saat pişirin Patlıcanları soyup iri iri doğrayın Etin suyundan biraz alarak ayrı kapta ağzını kapatıp hiç karıştırmadan pişirin ve bir tepsiye alın Eti de ortasına döküp fırına verin 25 dakika kadar pişirin Yanında pilav ve koyu bir cacıkla servis yapın |
|