![]() |
Hint Usulü Fenerbalığı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hint Usulü Fenerbalığı TarifiHint Usulü Fenerbalığı 500 g fenerbalığı filetosu 2 limonun suyu 4 diş sarmısak (kıyılmış) 1 çorba kaşığı taze zencefil (kıyılmış) 2 çorba kaşığı taze kişniş (kıyılmış) 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu 1 tatlı kaşığı zerdeçal 1 tatlı kaşığı tozşeker 1/2 tatlı kaşığı kimyon tohumu 1/4 tatlı kaşığı hardal tohumu 1/4 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 soğan (ince doğranmış) 1 bardak yoğurt (tercihen yarım yağlı) 4 ekmek dilimi (kabukları çıkarılıp, ufalandıktan sonra, kurutulmuş) Limon suyu, sarımsaklar, taze zencefil, taze kişniş, kişniş tohumları, zerdeçal, tozşeker, kimyon tohumları, hardal tohumları ve tuzu blendıra koyup, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın (ya da limon suyu dışındaki malzemeyi havanda dövüp, limon suyunu ekleyerek püre haline getirin) ![]() Ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Fırınınızın ızgarasını yakıp, fırını da 230 C'a ısıtın ![]() ![]() Tavadaki karışımı bir tencereye aktarıp, yoğurdu ekleyerek, iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() Kalan ayçiçek yağını balıkların üstlerine döküp, ateşe dayanıklı kabı fırın ızgarasının 7,5 cm altına yerleştirerek, yaklaşık 3 dakika kızartın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|