![]() |
Paris Usulü Turna Balığı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Paris Usulü Turna Balığı TarifiParis Usulü Turna Balığı Tarifi Milföy hamuru: 350 gr (3 su bardağı) un 1 çay kaşığı tuz 350 gr (23 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 3/4 su bardağı çok soğuk su Harcı: 250 gr turna balığı (haşlanmış ve temizlenmiş) 400 gr (2 su bardağı) soğuk beşamel sos 125 gr (1/2 su bardağı) krema (iyice çırpılmış) 1 çorba kaşığı salatalık (ince kıyılmış) 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi 1 çay kaşığı limon suyu 1 kahve kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 200 gr (1 su bardağı) jelatinli mayonez 4 sap maydanoz 4 limon dilimi (her biri ortalarından ikiye bölünmüş) Hamuru yapmak için un ve tuzu, orta boy bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan yağı iki yağlı kağıdın arasına koyup, tahta kaşığın tersiyle yaklaşık 2 cm kalınlığında olana kadar, oval biçimde dövünüz ![]() Hamuru buzdolabından alıp, unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında, dörtgen biçiminde açınız ![]() ![]() ![]() Hamuru buzdolabından alıp, kat yeri alta gelecek biçimde tezgaha koyup kendinizden dışa doğru dörtgen biçiminde açarak üçe katlayınız ![]() Hamuru, kat yeri size dönük biçimde koyup, yeniden açarak buzdolabında 15 dakika beklettikten sonra aynı işlemi iki kez daha tekrarlayınız ![]() Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip, ısıtınız ![]() Keskin bir bıçakla hamuru üçe kesiniz ![]() ![]() Fırın tepsisini ıslatıp, hamur parçalarından birini merdane üstünde kaldırarak, tepsiye koyunuz ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırına sokup 10-12 dakika, hamur nar gibi olana ka dar pişiriniz ![]() ![]() ![]() Hamurlar tamamen soğuyunca birini bir servis tabağına yerleştiriniz ![]() Turna balığının etleri, beşamel sos, krema, kıyılmış salatalık, limon kabuğu rendesini, limon suyu, tuz ve biberi orta boy bir kasede karıştırıp, yarısını tabaktaki hamurun üstüne döşeyiniz ![]() ![]() Hamurun üstünü ve kenarlarını jelatinli mayonezle sıvayınız ![]() Sıkma torbasına 0,5 cm'lik «uç» takıp, kalan mayonezi içine doldurarak, hamurun kenarlarına süslü biçimde sıkınız ![]() ![]() Not: Bu çok güzel görünüşlü yemeği, açık büfe davetlerinizde servis edebilirsiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|