Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamsi, tarifi, tuzlu

Tuzlu Hamsi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuzlu Hamsi Tarifi



Tuzlu Hamsi Tarifi

Malzemeler
15 bardak kaya tuzu
2 kg Marmara hamsisi
Defne yaprağı

Yapılışı
Hamsiler temizlenir, başları çıkarılır, iyice yıkanır, süzgeçte süzülerek tamamen suları akıtılır Bir kavanoza bir kat hamsi bîr kat kaya tuzu ve aralarına defneyaprağı serpiştirilerek dizilir Üzerine ağır bir taş konarak ağzı sıkıca kapatılır Yaklaşık 15 ay sonra yenecek kıvama gelir
Yeneceği zaman; 2 saat suda bekletip üzerine zeytinyağı ve limon ilave edilerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.