![]() |
Mantar Soslu Mezit Filetosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantar Soslu Mezit Filetosu TarifiMantar Soslu Mezit Filetosu 4 mezit balığı (her biri yaklaşık 350 g fileto çıkarılıp, derileri alınmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 3 çorba kaşığı limon suyu 30 cl ![]() 250 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, ince doğranmış) 15 g (1 çorba kaşığI) tuzsuz tereyağı 15 g (2 çorba kaşığı) un 35 g (2 çorba kaşığı) krema 750 g taze patates (yıkanıp, kabukları kazınmış) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Filetoları soğuk su altında çalkalayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruttuktan sonra, deri yanları üste gelecek biçimde mutfak tezgâhının üstüne serin ![]() ![]() Ruloları küçük bir tencereye koyup, üstlerine balık suyunu dökün ![]() ![]() Bu arada başka bir tencerede patatesleri haşlayın ![]() ![]() Delikli spatulayla mezit rulolarını kâğıt mutfak havlusu üstüne çıkarın ![]() ![]() Tenceredeki balık suyunu 25 cl (1 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatmayı sürdürürken, bir başka tencerede tereyağını eritin ![]() ![]() mantarları yumuşayıncaya kadar (5 dakika) pişirin ![]() ![]() ![]() Patatesler haşlanınca (hafifçe sert kalmalıdırlar) bir süzgeçte süzüp, dilimleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|