Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
filetosu, mantar, mezit, soslu, tarifi

Mantar Soslu Mezit Filetosu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantar Soslu Mezit Filetosu Tarifi



Mantar Soslu Mezit Filetosu

4 mezit balığı (her biri yaklaşık 350 g fileto çıkarılıp, derileri alınmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
3 çorba kaşığı limon suyu
30 cl (1 1/4 su bardağı balık suyu)
250 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, ince doğranmış)
15 g (1 çorba kaşığI) tuzsuz tereyağı
15 g (2 çorba kaşığı) un
35 g (2 çorba kaşığı) krema
750 g taze patates (yıkanıp, kabukları kazınmış)
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Filetoları soğuk su altında çalkalayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruttuktan sonra, deri yanları üste gelecek biçimde mutfak tezgâhının üstüne serin Tuzun yarısı, karabiber ve limon suyunun 1 çorba kaşığını üstlerine serpiştirip, her filetoyu baş bölümünden kuyruğuna doğru yuvarlayarak rulo halinde sarın
Ruloları küçük bir tencereye koyup, üstlerine balık suyunu dökün Tencerenin kapağını sıkıca kapatarak, orta ateşe oturtup, balıkları 8-10 dakika pişirin
Bu arada başka bir tencerede patatesleri haşlayın Mantarları bir kâseye koyup, kalan limon suyunu üstlerine dökerek, iyice karıştırın
Delikli spatulayla mezit rulolarını kâğıt mutfak havlusu üstüne çıkarın Suları iyice süzüldükten sonra bir servis tabağına dizip, tabağın üstünü alüminyum folyoyla örterek bir kenara bırakın
Tenceredeki balık suyunu 25 cl (1 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatmayı sürdürürken, bir başka tencerede tereyağını eritin Eriyince karıştırarak unu katıp, öbür tenceredeki balık suyunu üstüne boşaltın ve sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın Kaynayınca mantarları ve kalan tuzu ekleyip, ateşi kısarak,
mantarları yumuşayıncaya kadar (5 dakika) pişirin Karıştırarak kremayı ekleyip, sosu 1 dakika daha pişirin Tencereyi ateşten alıp, kapağını kapatarak bir kenara bırakın
Patatesler haşlanınca (hafifçe sert kalmalıdırlar) bir süzgeçte süzüp, dilimleyin Servis tabağının üstündeki alüminyum folyoyu alıp, tenceredeki kremalı sosu bir kaşıkla mezit rulolarının üstüne boşaltın Sıcak patates dilimlerini yanlarına ve aralarına dizip, patateslerin üstüne maydanozları serptikten sonra, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.