![]() |
Sahan Köftesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sahan Köftesi TarifiSahan Köftesi Tarifi 1 Kg ![]() 1 adet soğan 2 dilim ekmek 8 adet küçük ince sade pide 125 gr ![]() 4 adet olgun domates 10 adet sivri biber Tuz Kırmızı biber Kıyma, soğan rendesi, ıslatılmış suyu sıkılmış ekmek içi, tuz yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sahan Köftesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sahan Köftesi Tarifi600 gram kıyma 2 büyükçe soğan 120 gram ekmek içi (3 dilim) 3 büyük domates 3/4 kahve fincanı tuzsuz domates salçası 50 gram tereyağı (2,5 çorba kaşığı) 1 yumurta tuz biber İki defa et makinesinden geçirilmiş kıymaya, rendelenmiş soğan, ıslatılmış ve ufalanmış iç bayat ekmek, yumurta, bir kahve kaşığı karabiber, bir tatlı kaşığı da tuz ilâve edip bunları on dakika kadar yoğurmalıdır ![]() ![]() Tepsiye yerleştirme sona erince, bunlara soyulmuş ve gayet küçük doğranmış üç büyükçe domates veya bir bardak su içinde ezilmiş üç çeyrek kahve fincanı tuzsuz domates salçası ile, tuzu ilâve edip, tepsinin kapağını kapatmalı ve orta hararetteki ateşte aşağı yukarı 30 dakika pişirmeli ve servis yapmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sahan Köftesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sahan Köftesi TarifiSahan Köfte Tarifi Malzemeler kıyma yarım kilo patates 3 adet soğan 2 adet sarımsak 3 diş bayat ekmek içi yarım ekmek domates 1 adet çarliston 1 adet salça 1 çorba kaşığı maydanoz 3-4 dal yumurta 2 adet kimyon tuz karabiber pul biber su 1 su bardağı sıvı yağ yarım çay bardağı ![]() Yapılışı Yarım ekmeğin içini derin bi kaba koyun 1 bardak suyla ıslatın eti tuzu karabiberi kimyonu pul biberi ekleyerek yoğurun maydanoz sarımsağı ince ince doğrayın 2 adet soğanı rendeleyin malzemenin içine ekleyin yuvarlak şekil verin fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış fırında 10 dk pişirin patatesleri dilim dilim doğrayıp kızgın yağda kızartın etleri ve patatesleri yayvan bir tencereye dizin domates ve biberleri küp küp doğrayıp etlerin ve patateslerin üstüne koyun 1 bardak sıcak suyla salçayı eritin tencereye dökün 1 kaşım kaynatın ![]() )kıyma az yağlı olursa iyi olur patateslerin az kızarması gerekiyor) |
![]() |
![]() |
|