Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, elazığ, kaburga, tarifi

Kaburga Dolması Tarifi ( Elazığ )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaburga Dolması Tarifi ( Elazığ )



Kaburga Dolması Tarifi ( Elazığ )

MALZEMELER:
25 Kg kaburga (Koyun eti, sağ göğüs kısmı)
750 Gr pirinç
300 Gr kıyma
1 baş soğan
150 Gr kabuğu soyulmuş badem içi
250 Gr tereyağı
2 kaşık salça
1 demet maydanoz
Yeteri kadar tuz
Kırmızı biber
karabiber

HAZIRLANIŞI:
Kaburganın yağlı kısmından ağzı açılır Tencerede kabukları soyulmuş badem ile kıyma yağda kavrulur Soğan ilave edilip kavrulmaya devam edilir Daha sonra pirinç, baharatlar ve tuz katılarak kavurma işlemi tamamlanır Pirinç miktarı kadar su ilave edilerek pirinç açılıncaya kadar düşük ateşte pişirilir,üzerine maydanoz ilave edilir Hazırlanan bu pilav açılan kaburgaya doldurulur ve etin ağzı dikilir Etin iki tarafına salça sürülerek yağda kızartılır Daha sonra tencereye yarıdan fazla su konularak en az 3 saat pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.