![]() |
Elma Soslu Kılıç Balığı İzgarası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elma Soslu Kılıç Balığı İzgarası TarifiElma Soslu Kılıç Balığı Izgarası 1 kalın kılıç balığı dilimi (yaklaşık 750 g, kılçıkları ve derisi temizlenip, 4 parça halinde kesilmiş) 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 2 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış) 2 tatlı kaşığı tarhun 1/2 su bardağı balık suyu 4 çorba kaşığı elma suyu (taze sıkılmış) 1 1/2 tatlı kaşığı nişasta (1 çorba kaşığı soğuk suda eritilmiş) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 kırmızı, elma (4'e bölünüp,çekirdekli bölümleri temizlendikten sonra, ince dilimlenmiş) 1 sarı elma (4'e bölünüp çekirdekli bölümleri temizlendikten sonra, ince dilimlenmiş) Önce fırınınızın ızgarasını yakın (ya da mangalın kömürlerini tutuşturun) ![]() Sosu hazırlamak için, ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Balık parçalarını soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra kalan tuz ve kalan karabiberi üstlerine serpin ![]() ![]() Bu arada sosu kısık ateşte ısıtıp, tavayı ateşten alın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|