![]() |
Tavuk İslim Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk İslim Kebabı Tarifi4 adet kemer patlıcan 6 adet piliç kalça (kemiksiz) 2 adet domates 3 adet biber 1 adet kuru soğan 1 çorba kasığı domates salçası 1/2 çorba kasığı biber salçası 1/2 paket margarin Tuz Karabiber Kızartmak için sıvıyağ Patlıcanları alaca soyup, uzunlamasına dilimleyerek tuzlu suda bekletelim ![]() Kuru soğanı margarin yağında pembeleştirip, tavuk etlerini ilave ederek kavuralım ![]() İyice kavurduktan sonra domates ve biber salçasını ilave edip1-2 sefer daha karıştırıp, yeterince tuzunu, karabiberini ve suyunu ekleyip pişirelim ![]() Patlıcanları sudan çıkarıp kızgın sıvıyağda kızartalım ![]() Pişen tavuk etlerinin suyunu süzüp, ayıralım ![]() Kızarttığımız patlıcanların 3 veya 4 adedini uçları dışarıda kalacak şekilde kaseye dizelim, ortasına bir adet piliç kalça koyup 6 bohça şeklinde katlayalım ve ek yeri alta gelecek şekilde fırına dayanıklı bir tepsiye dizelim ![]() Her bir porsiyonun üzerine yuvarlak kestiğimiz bir dilim domates ve yarım sivri biberi kürdan yardımı ile tutturalım ![]() Süzdüğümüz piliçlerin suyunu tepsinin dibine döküp fırına verelim ![]() Biberler kızarıncaya kadar pişirip, fırından çıkararak sıcak olarak servis yapalım ![]() Not: İsteyenler servis yaparken üzerini haşlanmış yumurta dilimi ve pul biber ile süsleyebilirler ![]() |
![]() |
![]() |
|