![]() |
Safran Soslu Mercan Balığı (Fransa) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Safran Soslu Mercan Balığı (Fransa) TarifiSafran Soslu Mercan Balığı (Fransa) 500 g mercanbalığı (ya da dülgerbalığı) filetosu (derisi alınmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 arpacık soğanı (doğranmış) 1 su bardağı balık suyu 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1/2 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı rezene tohumu (dövülmüş) 10 tane karabiber (kırılmış) 1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 20 dal safran (4 çorba kaşığı sıcak suda 10 dakika bekletilmiş) 1 tatlı kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı) 4 çorba kaşığı krema (1/2 tatlı kaşığı nişastayla karıştırılmış) Filetoları akar suyun altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruttuktan sonra, geniş bir tabağa yan yana yerleştirin ve üstlerine tuzu serpip, bir kenara bırakın ![]() Kalın dipli bir tavaya balık suyu, arpacık soğanları, sarımsak, kekik, dövülmüş rezene tohumları, karabiber, ve tereyağını koyup, tavayı ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatıp ![]() ![]() ![]() ![]() Tavanın altındaki ateşi açıp, haşlama suyunu yaklaşık 1/2 su bardağı kalıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) orta ateşte kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|