![]() |
Fırında Somon Balığı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Somon Balığı TarifiFırında somon balığı tarifi Balığın kalınca 1 ya da 2 dilimini yumurtadan büyük ayırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fırında Somon Balığı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Somon Balığı TarifiFırında Somon Tarifi Malzemeler 1 adet somon balığı (fileto halinde) 1 orta boy soğan 5-6 defne yaprağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 limon 8-10 tane biber 1 demet dereotu Sosu: 1 çorba kaşığı hardal 3 çorba kaşığı mayonez 1 çorba kaşığı şeker 1 limon suyu tuz 1 çay kaşığı biber Bir tencereye dilimlenmiş soğanı, dilimlenmiş limonu, defne yapraklarını, zeytinyağını, tane karabiberleri dereotunu ve tuzu koyalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fırında Somon Balığı Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Somon Balığı TarifiFırında Somon Tarifi 400 gr somon balığı 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 4 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz karabiber Yarım limon suyu 2 çorba kaşığı çiğ krema Somonu dilimleyip fırın kabına alın, bir kâsede zeytinyağı, limon suyu, çiğ krema, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi iyice çırpıp somonun üzerine sürün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|