![]() |
Terbiyeli Tavuk Kapama Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyeli Tavuk Kapama TarifiTerbiyeli Tavuk Kapama Tarifi 1 kg tavuk bonfile 2 adet havuç 2 adet patates 1 su bardağı konserve bezelye 1 adet kuru soğan 2 adet dolma biberi 4 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz Terbiye için: 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı un 1 çay bardağı su Tencereye yağ konur, ısınınca iri doğranmış tavuk ve ince kıyılmış soğan atılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Terbiyeli Tavuk Kapama Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyeli Tavuk Kapama Tarifi12 adet baget tavuk 1 adet büyük boy kuru soğan 2 demet pazı 2 adet kıvırcık salata 15 adet taze soğan 1 adet orta boy havuç 1 demet dereotu 1 çorba kasığı un 1 tatlı kasığı tozşeker 1,5 su bardağı su 1/2 paket margarin Tuz Terbiyesi için: 2 adet yumurtanın sarısı 1/2 kahve fincanı un 1 adet limonun suyu Piyazlık doğradığımız kuru soğanı, margarin yağında pembeleştirip, yıkadığımız tavuk bagetleri ile birlikte kavuralım ![]() Havucu, taze soğanları, pazıları ve kıvırcık salataları ise parmak boyunda keselim ![]() Tavuklar iyice kavrulunca, yeterince baharatı ve yıkadığımız bütün sebzeleri tencereye ilave edip, 1 su bardağı su ilavesi ile pişmeye bırakalım ![]() Sebzeler ve tavuklar iyice pişince, 1 çorba kaşığı unu, 1/2 su bardağı su ile çırpıp, dereotlarını da ince ince doğrayıp, pişmekte olan tencereye katalım ![]() Terbiye için de, 2 adet yumurtanın sarısını, limon suyu ve un ile çırpıp, tencereden aldıkları 1 kepçe su ile ılıştırdıktan sonra, tekrar tencereye ilave edip, bir taşım kaynatarak servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|