Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beğendisi, edirne, rumeli, tarifi

Rumeli Beğendisi (Edirne) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rumeli Beğendisi (Edirne) Tarifi



Rumeli beğendisi (edirne) tarifi

Malzemeler:
1 kilogram patlıcan,
yarım kilogram kuşbaşı et,
yarım çay bardağı sıvıyağ,
2 adet kuru soğan,
2 diş sarımsak,
1 çay kaşığı sirke,
1 çay kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 kaşık salça,
1 yemek kaşığı un,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:
Patlıcanlar közlenir kabukları soyulur, ince ince doğranır ve ezilir Diğer tarafta bir tencerede sıvı yağa soğanlar eklenerek kavrulur içine kuşbaşı et eklenir Tencerenin kapağı kapatılır etin kendi suyunda pişmesi sağlanır Etler piştikten sonra üzerine sirke, sarımsak, tuz ve şeker ve bir yemek kaşığı salça ilave edilir, kavrulur Un çok az yağ ile hafif kavrulur, soğutulur ve üzerine süt eklenerek boza kıvamına gelene dek pişirilir Bu sos patlıcanın üzerine dökülür Servis tabağında etin yanına eklenip üzerine kaşar peyniri serpilerek servis yapılı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.