Etli Barbunya Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Barbunya TarifiEtli Barbunya Tarifi 500 gr kuru barbunya 300 gr kuşbaşı dana eti 5 çorba kaşığı sadeyağ 3 baş soğan 1 adet acı küçük kırmızı biber 2 çorba kaşığı salça 4-5 diş sarmısak 1 çorba kaşığı biber salçası 3 su bardağı et suyu Yeterince tuz, biber YAPILIŞI: Barbunyaları bir gün önceden suda bekletiniz Bekleyen barbunyaları sudan süzüp, tuzlu suda haşlayınız Bir taşım kaynatıp suyunu süzünüz öte yandan bir tencereye sadeyağ ve halka halka doğranmış soğanları koyup, soğanlar sararıncaya kadar kavurunuz Soğanlar sararınca küçük kuşbaşı doğranmış etleri ilave ediniz Etler suyunu sulanıp çekince, sulandırılmış salçaları ekleyip, karıştırınız İki el karıştırdıktan sonra haşlanmış barbunyaları ilave ediniz Tuzunu, biberini küçük kırmızı biberi parçalamadan (Parçalarsanız çok acı olabilir) sarımsakları bütün olarak ekleyiniz Üzerine sıcak et suyunu veya et suyu tabletinden yaptığınız suyu döküp, barbunyalar iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz Eğer barbunyanın cinsi çok su çekiyorsa biraz sıcak su ilave ediniz Çünkü bu yemek sulu olmalıdır Su ilave edince tekrar tuzunu, biberini kontrol ediniz Sıcak sıcak, kaşıkla yenmek üzere ikram ediniz |
|