Ali Nazik Kebabı Tarifi ( Gaziantep ) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ali Nazik Kebabı Tarifi ( Gaziantep )Ali Nazik Kebabı Tarifi ( Gaziantep ) Malzemeler 4 orta boy patlıcan (çekirdeksiz) 200 gr kıyma (yağsız) 2 orta boy domates 2-3 sivri biber 4-5 diş sarımsak 3 çorba kaşığı sıvı yağ (kıyma için) 250 gr süzme yoğurt tuz karabiber kırmızıbiber 3 çorba kaşığı sıvı yağ (patlıcanlar için) Patlıcanları çatalla 4-5 yerinden delerek ocak ateşinde arkalı i önlü közleyelim Kabuklarını soyarak 1/2 limon suyu ilave edilmiş suda 5 dk bekletelim Patlıcanları limonlu sudan çıkarıp yıkayalım Suyunu süzerek çok ince bir şekilde doğrayalım Tavaya sıvı yağı alıp kıyılmış patlıcanları ekleyelim 2-3 dk patlıcanları karıştırarak kavuralım Tavayı ateşten alıp patlıcanları soğutalım Süzme yoğurda, dövülmüş sarımsakları ve kıyılmış patlıcanları ekleyip karıştırarak servis tabağına yayalım Tavaya sıvı yağı alıp kıymayı ekleyelim Kıymanın suyu çekilene dek arada bir karıştırarak kavuralım Tuzu ve baharatları ekleyip karıştırarak ateşten alalım Patlıcanların üzerine kavrulmuş kıymayı yayalım Üzerine ince doğranmış sivri biberleri serpelim Kenarlarına domates dilimlerini dizerek soğutmadan servis yapalım |
Ali Nazik Kebabı Tarifi ( Gaziantep ) |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ali Nazik Kebabı Tarifi ( Gaziantep )1/2 kg patlıcan 3 çorba kaşığı margarin 2 su bardağı süzme yoğurt 4 diş sarmısak 400 gr kıyma 2 adet biber 1 adet domates Tuz Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve çatalla ezin Sıcakken hemen bir çorba kaşığı margarini ilave edin Yoğurda dövülmüş sarmısak ve biraz tuz ilave edip patlıcana katın Biraz daha tuz ilave edip iyice karıştırın Kıymayı, margarinle kavurun Küçük doğranmış biber, kırmızıbiber ve tuz ekleyip biraz kavurun Patlıcanı servis tabağına alın Üzerine kavrulmuş kıyma ve domates dilimleri koyup servis yapın |
Ali Nazik Kebabı Tarifi ( Gaziantep ) |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ali Nazik Kebabı Tarifi ( Gaziantep )4-5 adet közlenmiş patlıcan 200-250 gr yağsız kıyma 2-3 adet kuru soğan 3-4 adet domates 3-4 adet sivri biber Bir miktar sıvıyağ Biraz tuz, karabiber 1 miktar pulbiber Sarımsaklı yoğurt Közlenen patlıcanlar bir kaba alınıp ezilir Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökülüp iyice karıştırılır Ayrı bir sos tenceresinde önce yemeklik doğranan soğanlar sıvıyağda pembeleştirilir, üzerine kıyma ve minik doğranan biberler eklenip kavrulmaya devam edilirKavrulan kıymaya kabuklarını soyup rendelediğimiz domatesleri ekleyip, baharatları katılır ve suyunu hafifçe çekene kadar pişirilirServis tabaklarına alınan yoğurtlu patlıcanın üzerine hazırlanan kıymalı sos dökülerek servis edilir |
Ali Nazik Kebabı Tarifi ( Gaziantep ) |
10-28-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ali Nazik Kebabı Tarifi ( Gaziantep )200 gr kıyma 3 adet patlıcan 100 gr tereyağı 1 kase yoğurt 2-3 diş sarımsak Patlicanlari firinda közlüyoruz Kabugunu soyup biçakla ince ince doğruyoruz Yogurtla ve ezdiğimiz sarımsakla karistirip, bir tabağa yerlestiriyoruz tavada tereyaği le kiymayı kavuruyoruz kirmizibiber ekliyoruz ve Hazirladiginiz bu eti, közlenmiş patlıcanın üzerine yerlestirin istersek maydanoz ile de süsleyebiliriz |
|