![]() |
Bayırturpu Soslu Balık Köfteleri Tarfi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayırturpu Soslu Balık Köfteleri TarfiBayırturpu Soslu Balık Köfteleri 350 g mezit filetosu 6 ekmek dilimi (kabukları alınıp, kurutulduktan sonra, ufalanmış) 1 yumurta 1 yumurtanın akı 1 soğan (ince doğranmış) 4 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 3 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı taneli hardal 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1 1/2 tatlı kaşığı kapari (süzdürülüp, doğranmış) 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 1/2 su bardadağı yoğurt (tercihen yarım yağlı) 2 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı bayırturpu rendesi Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() Kalan ekmekiçini bir tabağa döşeyin ![]() ![]() ![]() Bu arada kalan maydanoz, kalan hardal, yoğurt, sirke ve bayırturpu rendesini karıştırarak, sosu hazırlayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|