Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pirinçli, tarifi, tavuk

Pirinçli Tavuk Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Tavuk Tarifi



Pirinçli Tavuk Tarifi

Malzemeler
3 su bardağı pirinç
3-4 adet haşlanmış tavuk
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı margarin
7 su bardağı su
yarım tatlı kaşığı tuz ve karabiber
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI:
Tepsiyi ocağın üstüne alın margarini şeffaflayana kadar eritin Sıvıyağ ekleyip yemeklik doğranmış soğanı kavurun Sonra pirinci ekleyip kavurmaya devam edin Her yere eşit kalınlıkta tepsiye pirinci düzeltin Suyunu ekledikten sonra bir süre ocakta kaynatın Suyunu biraz çekince üzerine haşlanmış olan tavukları aralıklı olarak yerleştirin Üzerine karabiber serpin Önceden ısıtılmış 200 derece sıcaklıkta 35 dakika kadar ( pirinciler suyunu cekesiye kadar ) pişirin Fırını kapatıp 15-20 dakika kadar demlenmesini bekleyin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.