![]() |
Kışlık Kavurma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kışlık Kavurma TarifiKışlık Kavurma Tarifi 1 ölçü kuşbaşı et 1/3 ölçü kuyruk yağı Tuz Üzeri için ayrıca kuyruk yağı 17 kiloluk peynir tenekesi Et ağırlığının üçte biri oranında kuyruk yağı ve et kuşbaşı doğranır ![]() Büyük bir tencerede beraberce kavurulur ![]() Tuzu normalinden fazla atılır ![]() Tenceredeki sulanmış yağ oranı etin üzerine kapatacak kadar olmalıdır ![]() Et ve yağı bir tenekeye yağlar donmadan boşaltılır ![]() Kavurma tenceresi küçükse bir kaç kez daha aynı şekilde et kavrularak, tenekedeki etlerin üzerine dökülür ![]() Bu şekilde üst üste teneke kavrulmuş etlerle doldurulur ![]() En son tencerede sadece kuyruk yağı eritilir ![]() Eriyen kuyruk yağı tenekenin üzerinden etlerin araları tamamen doluncaya kadar ve üzeri 1 parmak örtülünceye kadar dökülür ![]() Yağlar tamamen donunca tenekenin kapağı kapatılır ve etrafı lehimlenir ![]() Bu teneke soğuk bir yerde saklanır ![]() Kışın teneke açılarak kullanılır ![]() Not: Etlerin korunması için kışlık kavurmanın yağlı olması zorunludur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|