![]() |
Suteresi Soslu İzgara Sardalya Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Suteresi Soslu İzgara Sardalya TarifiSuteresi Soslu Izgara Sardalya 8 sardalya (her biri yaklaşık 125 g ya da 1 kg küçük sardalya) 1/2 tatlı kaşığı kırmızıbiber 24 tane karabiber (kırılmış) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 limonun kabuğu (rendelenmiş) 1 demet suteresi (süsleme için) limon dilimleri (isteğe bağlı) Suteresi sosu: 30 cl ![]() 125 g suteresi (ayıklanıp, yıkanmış) 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 15 g (2 çorba kaşığı) un 1 çorba kaşığı krema Balıkların yüzgeçlerini, pullarını ve iç organlarını çıkarın ama başlarına dokunmayın ![]() ![]() Kırmızıbiber, tane karabiberler, zeytinyağı, tuz ve limon kabuğu rendesini bir servis tabağında karıştırıp, sardalyaların her iki yanlarını çevirerek, bu karışıma iyice buladıktan sonra, tabağın üstünü örtün ve oda sıcaklığında 1 saat bekletin ![]() Bu arada, sosu hazırlamak için, balık suyunu küçük bir tavaya koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Tereyağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı eritin ![]() ![]() ![]() Bu arada, sardalyaları tabaktan alıp, tahta ya da metal şişlere geçirin ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, kremayı ekleyerek karıştırdıktan sonra, sosu 8 servis tabağına bölüştürün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|