Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
blanauette, blanket, dana, fransa, tarifi, veau

Blanauette De Veau ( Dana Blanket ) Tarifi ( Fransa )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Blanauette De Veau ( Dana Blanket ) Tarifi ( Fransa )



Blanauette de Veau ( Dana Blanket ) Tarifi ( Fransa )

Dana Blanket

1 kg parça dana eti (sırt kısmından)
limon
1 havuç
1 baş soğan
1 karışık ot demeti
60 cl tavuk suyu (tavuksu tabletle hazırlanmış)
25 gr tereyağı
1 çorba kaşığı tepeleme un
250 gr mantar
2 yumurta sarısı
15 cl krem
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
süs için:
4 dilim tost ekmeği tereyağı

Etleri tencereye koyup, üzerine çıkacak kadar soğuk su koyun İçine bir tatlı kaşığı tuz ve bir dilim limon atıp kaynamaya bırakm 2-3 dakika kaynadıktan sonra eti süzün ve suyunu atın Elleri tencereye tekrar koyun üzerine soyup dörde böldüğünüz havucu ve soğanı, karışık ot demetini, karabiberi ve tavuk suyunu ilave edin Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp bir saat, orta ateşte, etler yumuşa¬yıncaya kadar pişirin Etler pişince suyunu derin bir kaba süzün Etleri bir tabağa alın ve üzerini kapatın Sebzeleri ve karışık ot demetini atın
Tencerede tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip biraz kavurun ve üzrine 45 cl kadar süzülmüş pişme suyundan ilave edin Koyu bir sos oluncaya kadar karıştırarak hafif hafif kaynatın İçine mantarları atın ve bir çorba kaşığı limon suyunu ekleyin
Yumurta sarılarını hafifçe çırpıp üzerine kremi ve hazırladığınız sostan iki çorba kaşığı ekleyerek karıştırın Elde ettiğiniz karışımı tenceredeki koyu sosa ilave edin ve karıştırın İçine etleri atın ve zaman zaman karıştırarak çok hafif ateşte kaynatmadan 5-6 dakika pişirin
Bu arada tost ekmeklerinin kalın kenarlarını keserek atın Her dilimi verevine ikiye kesin ve elde ettiğiniz üçgen dilimleri fırın tepsisine dizerek fırın ızgarasının altında kızartın Daha sonra çıkarıp üzerlerine tereyağı sürün ve bir kenara bırakın
Yemeğin tuzunu, limonunu ve karabiberini kontrol edin Gerekiyorsa biraz ekleyin Etleri bir servis tabağına alın, kalan sosu üzerine dökerek sıcak olarak yanında, kızarmış tereyağlı ekmekler ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Blanauette De Veau ( Dana Blanket ) Tarifi ( Fransa )

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Blanauette De Veau ( Dana Blanket ) Tarifi ( Fransa )



1 demet maydanoz

4 su bardağı et suyu

Aldığı kadar tuz

3 yemek kaşığı sana

Aldığı kadar taze çekilmiş karabiber

750 gr dana kuşbaşı

150 gr soğan

05 adet limon suyu

25 yemek kaşığı krema

1 adet havuç

Aldığı kadar buke garni

Ön hazırlık olarak kazıyın Maydanozu kıyın Etleri bir tencereye, üzerlerini örtecek kadar soğuk su ilave ederek koyun Bir taşım kaynatıp bir süzgece aktarın ve soğuk suya tutun Etleri tekrar bir tencereye koyun Üzerlerini örtecek kadar et suyu ilave edin Bir taşım kaynatın Üzerindeki köpüğü alıp, atın Karanfilli soğanı ve buke garniyi ilave edip, tuz ve biberini kattıktan sonra, ağır ateşte 1 saat pişirin Bu arada fırınınızı 60°C ye getirip, ısıtın Etleri pişince ısıya dayanıklı bir kaba aktarın Pişme suyunu süzdürerek bir tencereye alın Birkaç kaşığını etlerin üzerine gezdirin Etlerin üzerini alüminyum folyo ile örtüp önceden ısıtılmış-ama etler içine konduğunda söndürülmüş olan- fırına sürün Kalan et suyunu bir taşım kaynatın 45 g Sana ve 45 g un ile bir meyane hazırlayın Et suyunu meyaneye yedirin Böylece bir dana velutesi hazırlamış olacaksınız Bu veluteyi, tahta bir spatula ile sık sık karıştırarak dibini tutturmadan, ağır ateşte 30 dakika pişirin Tencereyi ateşten alın Sosun tuzunu ve biberini kontrol edin Kremayı ve limon suyunu ekleyin Dilerseniz velute ile birlikte orta boy ½ limonun suyu katılarak haşlanmış mantar ilave edebilirsiniz Etleri fırından alın Üzerlerine sosu, bir tel süzgeçten geçirerek gezdirin Maydanozu serpip, dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.