Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dana, sarması, sırt, tarifi

Dana Sırt Sarması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Sırt Sarması Tarifi



Dana Sırt Sarması Tarifi

1 kg sırt tarafından dana eti
1 adet havuç
1 baş soğan
1 adet iri domates
İçi için:
1/2 kg yağsız dana kıyma
250 gr ıspanak
2 adet yumurta
1 baş soğan
2 çorba kaşığı katı yağ
1 kahve kaşığı köfte baharı
Yeterince tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Sırt etini bütün alıp kemiklerini temizletiniz Düz bir yere yayıp, dövünüz Sinirlerini ve fazla yağını alıp, bekletiniz Öte yandan, ince kıyılmış soğanla kıymayı kavurunuz Kıyma, suyunu salınca, 2 adet yumurtayı, köfte baharını, ince kıyılmış haşlanmış ıspanağı (Pancar yaprağı da olabilir) ilave ediniz Tuzunu, biberini ekip, bütünleşiriniz Hazırladığınız bu içi döverek, yaydığınız etin üstüne seriniz Etin her iki ucunu birleştirip bir iple sarınız Hazırladığınız bu sarmayı yağlanmış fırın tepsisine koyup, kızgın fırında 20 dakika kızartınız Döndürerek, her tarafını kızarttığınız sarmanın üzerine, halka halka kesilmiş havuçları, piyazlık doğradığınız soğanları, dörde böldüğünüz domatesi koyarak, bir bardak sıcak su ilave ediniz Orta hararetli fırında bir saat kadar daha pişiriniz Eğer suyunu çekerse su ilave ediniz İyice pişince soğuk olarak haşlanmış iki sebzeyle ikram ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.