Beşamel Soslu Tavuklu Kabak |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beşamel Soslu Tavuklu KabakBeşamel Soslu Tavuklu Kabak Malzemeler : 4 kabak 4 domates 2 diş sarımsak 1 tutam kekik 1 tutam fesleğen 1 bütün tavuk göğsü tuz,karabiber çiçekyağı Beşamel Sos için: 2 su bsüt 1 çorba ktepeleme un sıvıyağ tuz,karabiber muskat Üzeri için: kaşar peyniri Hazırlanışı : 4 kabak kabukları soyulmadan uzunlamasına ince ince kesilir Yağlanmış tepsiye dizilerek bir süre yarı kıvamda pişirilir Tavuklar iri yaprak şeklinde kesilerek tuzu ve baharatı eklendikten sonar pişirilir Diğer taraftan doamtes sos hazırlanır Bunun için sarımsaklar ince doğranarak sıvıyağda sotelenmeye alınırÜzerine domatesler rendelenerek ilave edilir Domates sosun da tuzu ve baharatı eklenir Fırın kabının tabanına kabakların yarısı dizilir Üzerine tavuklar yayılır Daha sonra üzerine ince doğranmış kekik ve fesleğen eklenir Domates sos da gezdirilirDaha sonra kalan kabaklar da üzerine yayılarak kapatılır Bu arada beşamel sos hazırlanır Bunun için tencereye sıvıyağ ve un alınır Bir süre kavrulur Daha sonra üzerine sütü, tuzu,karabiberi ve muskatı eklenerek koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir (Sos çok koyu olamzsa daha iyi olur) Hazırlanan beşamel sos üzerine gezdirilir En son kaşar peyniri rendesi üzerine serpilerek 180 derecelik fırında pişirilir |
|