Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
nohutlu, piliç, tarifi

Nohutlu Piliç Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Piliç Tarifi



Nohutlu Piliç Tarifi

1 kg'lık 1 piliç (temizlenip, ütülenmiş ve 4 parçaya ayrılmış)
2 çorba kaşığı rafine yağ
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı zerdeçal (istenirse)
4 su bardağı su
250 gr nohut (1 gece soğuk suda bekletUmiş)
1 büyük limonun suyu
2 diş sarmısak (dövülmüş)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber

Yağı orta boy, derince bir tencerede orta ateşte kızdırınız Soğanları ekleyip 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar pişiriniz Zerdeçalı (istenirse) ekleyip bir kez karıştırınız Piliç parçalarını katıp 10 dakika, her taraflan pembeleşene kadar kızartınız Su, nohut, limon suyu, sarımsak, tuz ve pul kırmızıbiberi ekleyip 1 saat, piliç parçaları ve nohutlar yumuşayana kadar kaynatınız
Bir delikli kepçeyle piliç parçalarını ve nohutları, ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız Tencerede kalan sosu, harlı ateşte, yarısını çekene kadar kaynatmız Tencereyi ateşten alıp, sosu nohutlu piliç parçalannm üstüne dökerek servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.