Etli Kereviz Tarifi ( Aydın ) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Kereviz Tarifi ( Aydın )Etli Kereviz Tarifi ( Aydın ) Malzemeler 1 kg üzerinde yeşil saplarıda bulunan kereviz 300 gr dana kuşbaşı 1 kuru soğan 1-2 su bardağı kaynamış su 1 su bardağından biraz daha az haşlanmış nohut 1 tane patates Domates salçası Tuz 1 küçük çay bardağı zeytinyağı Yapımı Kerevizin yeşil sapları (en tepedeki maydanoza benzeyen kısmı hariç, az miktarda burasıda eklenebilir ama çok olursa yemeğe acı bir tat verir) 2-3 cm uzunluğunda doğranır ve iyice yıkanır Kerevizin kendisi de soyularak biraz irice küpler şeklinde doğranır Patateste aynı şekilde doğranarak kerevize eklenir Kuşbaşı doğranmış dana eti suyunu bırakıp çekinceye dek pişirilir Yemeklik doğranmış kuru soğan eklenerek kavrulur Kereviz sapları eklenerek 4-5 dakika daha soğan ve et ile birlikte kavrulur Salça eklenir En son doğranmış kereviz, patates ve haşlanmış nohut, tuz ve su eklenerek yumuşayıncaya dek pişirilir Yanında arpa şehriyeli pirinç pilavı ile servis edilir Afiyet olsun |
|