Mortadella Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mortadella TarifiMortadella Tarifi MALZEMELER 1 kg köftelik et 1 adet yumurta 5 diş sarımsak 5 su bardağı su 6 adet kuru kake (galeta unu) 100 gr kızartma yağı 100 gr çamfıstığı 1 su bardağı sirke edilir 100 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı karabiber YAPILIŞI Fıstık suya yatırılır Sarımsaklar dövülür Kuru kakeler (galeta unu) iyice ufalanır Köftelik ete sırasıyla yumurta, baharat, sarımsak, fıstıklar ve yağ (eritilmeden) katılarak çok iyi yoğurulur Sonra beş adet rulo haline getirilerek kızgın yağda nar gibi kızartılır Bir tencerede 5 su bardağı su ve içine bir su bardağı sirke eklenerek kaynatılır Sirkeli su kaynama noktasına geldiğinde kızartıImış rulolar 25 dk pişirilerek sirkeli sudan alınarak soğutulur Dilimlenerek servis edilir
|
|
|
|