Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bastı, çerkez, tarifi

Çerkez Bastı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çerkez Bastı Tarifi



Çerkez Bastı Tarifi

Çerkez mutfağının güzel tatlarından birini paylaşmak istedik sizlerle

Malzemeler

Pilavı için;

1 su bardağı köftelik ince bulgur

1 yemek kaşığı margarin

3 su bardağı su

Yeterli kadar tuz

İçi için;

500 kilogram az yağlı kuşbaşı kuzu eti

1 adet kuru soğan

2 yeme kaşığı margarin

Tuz, kimyon, kırmızıbiber

Yeterli miktarda su



Yapılışı

Pilavı için bir su bardağı ince bulguru ayıklayın, güzelce yıkayın ve bir yemek kaşığı margarin ile üçü su bardağı suyun içerisinde pişiriniz Pilavı demlenmesi için bırakınız Tahta kaşık yardımıyla hamur şeklinde olana kadar güzelce eziniz

Ayrı bir tencerenin içerisine kuşbaşı kuzu etleri ile margarini koyun Ocakta suyunu çekene kadar karıştırarak kavurunuz Tuz, biber ve kimyonunu ilave ediniz Üstüne yeterli miktarda suyu ekleyiniz ve kapağını kapatarak etleri iyice pişiriniz

İnce bulgurla pişirdiğiniz ve hamur haline getirdiğiniz pilavı tabağın kenarına halka gibi koyunuz ve ortasını boş bırakınız

Tabağın boş kalan orta kısmına da pişirdiğiniz etleri koyup servis yapınız Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.