Hamurlu Çerkez Tavuğu Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamurlu Çerkez Tavuğu TarifiHamurlu Çerkez Tavuğu 1 küçük boy tavuk 2 su bardağı kırık pirinç 1 1 çay bardağı un 1 fincan sıvıyağ 3 adet soğan 1 su bardağı ceviz Tuz Karabiber 1- Tavuk veya piliç temizlenip tencerede bol su ile haşlanır İyice pişince suyundan çıkartılıp, etleri kemiğinden ayrılır konulup kavrulur Soğana parçalanmış etleri ve tuz katılır Birkaç defa çevirip kavurduktan sonra 15 su bardağı 2- Soğanlar doğranır Tencereye sıvıyağ ve soğantavuktavuk suyu katılıp, kaynatılır 3- Ceviz havanda dövülüp kaynayan tavuklu suya katılır Birkaç taşım kaynatılıp ateşten alınır 4- Pirinç ayıklanıp yıkanır Tencereye konup 6 su bardağı tavuk suyu veya su ve tuz katılıp ateşe konur Kaynaymca ateşin altı kısılıp pirinç pişene kadar tahta kaşıkla karıştırılır 5- Pirincin suyu azalmca üzerine un serpilip son derece kısık (ölü denebilecek) ateşe geçirip 5-10 dakika bu şekilde pişirilir Daha sonra tahta kaşıkla eze eze unla pirinç karıştırılır Unun topakları varsa ezilir Birkaç dakika daha bekletilip unun iyice pişmesi sağlanır Karabiber ekilip ateşten alınır 6- Bir tepsiye veya servis tabağının etrafına muntazam bir şekilde pirinçli hamur yerleştirilir Ortasına cevizli tavuklu iç dökülüp sıcak sıcak servis yapılır |
|