Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, kebabı, tarifi

Ekmek Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmek Kebabı Tarifi



Ekmek kebabı tarifi

MALZEMELER: (4 Kişilik)
2 adet bayat pide
1 litre et suyu
tuz
**
350 gr kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 yumurta
dilim bayat ekmek içi
tuz
karabiber
1 çay kaşığı köfte baharı
**
1 kase yoğurt
2-3 diş ezilmiş sarımsak

3 kaşık tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

YAPILIŞI:
Pideleri birer lokma büyüklüğünde küp küp doğrayıp, tepsiye yayın Diğer yandan köfte için gerekli malzemeleri yoğurup, serçe parmağının yarısı büyüklüğünde köfteler yapın Teflon tavada veya ızgarada köfteler pişerken, siz sarımsaklı yoğurdu ve kırmızı biberli tereyağını hazırlayın Sıcak et suyunu bütün pideler ıslanacak şekilde kepçeyle üzerine gezdirin Yumuşayan pideleri servis tabaklarına paylaştırıp, sarımsaklı yoğurt ve biberli tereyağı üzerine gezdirin En üstüne köfteleri dizin Soğutmadan afiyetle yiyin

Not: Elinizin altında her zaman et suyu bulunmayabilir Bunun yerine 1 litre suya 2 adet et suyu tableti kullanarak da hazırlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.