Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayısı, tahnisi, tarifi

Kayısı Tahnisi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Tahnisi Tarifi



Kayısı Tahnisi Tarifi

THY Skylife

Malzemeler:
250 gr kuru kayısı veya taze kayısı
400 gr kuşbaşı kuzu eti
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı pekmez
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
2 adet defne yaprağı

Hazırlanışı:
Tencerede tereyağı eritilip ince doğranmış soğan pembeleşinceye kadar kavrulur Kuşbaşı doğranmış kuzu eti ilave edilip 4 -5 dakika daha kavrulur Defne yaprağı, tuz ve karabiber ilave edildikten sonra su eklenip ağır ateşte etler pişene kadar kaynatılır
Etler pişmeye yakın kayısılar ilave edilip pekmez dökülür Kayısılarla birlikte bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılıp sıcak olarak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.