![]() |
İzgara Hindi But |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzgara Hindi ButHindi için 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kg hindi but eti 1 çay kaşığı biberiye 1 çay kaşığı kekik 2 çay kaşığı tuz 1 çaykaşığı karabiber Yabanmersini sosu için Hindi butlarının kemikleri 1 soğan 1 kereviz 1 havuç 4 diş sarımsak 1 ml su 1 çay bardağı zeytinyağı 3 yemek kaşığı yabanmersini reçeli 1 çay bardağı kırmızı şarap Ekmek köftesi için Yarım ekmek 1 soğan 2 diş sarımsak 1 su bardağı süt 6 fesleğen yaprağı 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 150 gr tereyağı Kırmızı lahana için 1 küçük kırmızı lahana 1 soğan 1 elma 1 su bardağı kırmızı şarap 10 gr tereyağı 1 su bardağı tavuk suyu 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Garnitür için 2 mandalina 1 brokoli 4 havuç 6 mantar 2 tatlı kaşığı esmer şeker 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber Izgara hindi but: Hindi etlerini kemiklerinden ayırıp zeytinyağı ve taze baharatlarla karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Ekmek köftesi için, soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp tereyağında soteleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kırmızı lahanayı ince doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hindi kemiklerini fırınlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şekeri tavada eritip mandalinaları ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|